i29

kantoortuin met flexibele werkplekken’

Voor Schouw, een internationaal IT-bedrijf dat voedingsbedrijven helpt met automatisering, hebben we deze kantoortuin ontworpen, met flexibele werkplekken en verschillende vergader- en presentatie kamers. Schouw organiseert vaak trainingen, vandaar dat ze hier in hun nieuwe kantoorpand behoefte aan hadden.

We hebben met de frisse blauwe en groene kleuren uit de merkidentiteit van Schouw verschillende ruimtes gecreëerd. Je ziet de kleuren terug in de opvallende vloerpatronen, het meubilair en de akoestische wandbekleding. Planten zijn ook een belangrijk thema: ze symboliseren gezondheid, versheid en de natuur.

In het midden van elke verdieping hebben we een ontmoetingsplek gecreëerd: een koffiebar, keuken, printerruimte en vergaderplek in één. De zachte wandbekleding met foto's zorgt niet alleen voor een geweldige akoestiek maar verdeelt ook de ruimte. De afbeeldingen met akkers verwijzen naar de voedingsindustrie. Hun kleuren vormen een mooi contrast met de strakke, witte klimaatplafonds en muren met whiteboards.

De frisblauwe bedrijfskantine vormt een mooi geheel met de kantooromgeving. Doordat we planten hebben opgehangen in de vide boven de ingang, staat de begane grond in verbinding met de eerste verdieping. De muren zijn gemaakt van levende planten voor extra zuurstof en vochtigheid. Op die manier dragen ze bij aan een betere luchtkwaliteit en een perfecte akoestiek.

Om het kantoor comfortabel en duurzaam te maken, is er gekozen voor de nieuwste technologieën op het gebied van licht en klimaatbeheersing. Het resultaat: dit kantoor is de perfecte plek om te groeien.

dit kantoor is de perfecte plek om te groeien’

  • Design i29 interior architects
  • Client Schouw Informatisering
  • Floor area 2500 m2
  • Completion July 2017
  • Location Etten-Leur, NL
  • Photography Ewout Huibers
  • Construction Zwartwoud BV (interior)
  • Collaborative architect Bedaux de Brouwer
Download pdf

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects