i29

een gevarieerde woonbeleving’

Het ontwerp voor de open parkvilla is zorgvuldig afgestemd op de diversiteit van de omgeving. De afwisseling van groen, de verschillende hoogteniveaus van het maaiveld en de lange zichtlijnen zorgen voor een gevarieerde woonbeleving. De uitgespreide woonvolumes op de begane grond in het exterieur vormen in het interieur één aan elkaar geschakelde ruimte.

Binnen en buiten onlosmakelijk met elkaar verbonden’

De verbondenheid van de plattegrond wordt versterkt met een centrale patio voor veel lucht, licht en ruimte. Binnen en buiten worden hierdoor onlosmakelijk met elkaar verbonden. De zichtlijnen worden lang en zijn sterker aanwezig.

eenduidige minimalistische detaillering van de gevels én luifel ’

De vijf aan elkaar verbonden gebouwdelen van de villa verschillen in grootte en positionering van elkaar. Zo ontstaat er in het exterieur een divers beeld van de woning die er van alle zijden anders uitziet. De eenduidige minimalistische detaillering van de gevels én luifel in clip bamboe versterkt de sculpturale kwaliteit van het bouwwerk.

Op maat gemaakte meubels en inbouwkasten accentueren de kwaliteit van het interieur. Er is gebruik gemaakt van rijke materialen, zoals eiken houten panelen in olie, een doorlopende gladgestreken cementdekvloer en natuursteen plintdelen en trap.

Het tuinontwerp omvat een zorgvuldig aangelegde buitenomgeving, toegesneden op de volume opbouw met gevelopeningen van de villa en maakt een harmonieus samenspel van architectuur, interieur en landschap compleet.

  • Design i29 architects
  • Client Private
  • Floor area 180 m2
  • Completion January 2024
  • Location Limburg, NL
  • Photography Tim van de Velde
  • Construction Aannemersbedrijf Haex BV

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects