i29

Reduce, reuse, recycle’

"Reduce, reuse, recycle" is de mantra voor het interieur van dit reclamebureau. Gummo wist dat het bedrijf deze ruimte slechts twee jaar kon huren. Daarom vroegen ze ons om een kantoor te creëren dat vriendelijk was voor de portemonnee én voor het milieu.

Onze eensgezinde benadering: een kantoor maken dat een 3D-weergave is van Gummo's eenvoudige maar stijlvolle wit-met-grijze merkidentiteit. Niet door heel veel spullen te kopen, maar door de bestaande meubelen te behandelen met een grijze polyurea hotspray.

Naast de meubelen die Gummo zelf had, hebben we ook meubilair gebruikt dat we in de voormalige Parooltoren vonden. En we gingen op zoek naar meer tweedehandsmeubels, online en in kringloopwinkels. Door de combinatie van soorten en stijlen wordt onze strakke interventie een stuk speelser. Zelfs Jezus moest geloven aan onze grijze spray.

de combinatie van soorten en stijlen maakt onze strakke interventie een stuk speelser’

We hebben ook het gebouw zelf hergebruikt. We hebben niets veranderd, maar we hebben de ruimtes verdeeld door grijze zones op de vloer te verven. Ze vormen een eenheid met het meubilair

Voor dit interieur hebben we The Great Indoors Award gewonnen. Het jurycommentaar: "...veel interieurs gaan niet langer dan vijf jaar mee. Dit ontwerp voor een tijdelijk kantoor is het antwoord op de vraag naar identiteit en duurzaamheid. Met deze eenvoudige manoeuvre, waarbij alle individuele elementen met elkaar verbonden worden door de kleur zwart en door de eenvoudige zones, geeft i29 interieurarchitecten een intrigerend antwoord op deze vraag, en presenteren ze een fantastische casestudy

  • Design i29 interior architects
  • Client Gummo
  • Floor area 450 m2
  • Completion March 2010
  • Location Amsterdam, NL
  • Photography i29 interior architects
  • Construction Kooijmans Interieurbouw
Download pdf

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects