i29

optimaal gebruik van de beschikbare ruimte’

Aan de Vinkeveense plassen hebben i29 interior architects en Chris Collaris het Tiny Holiday Home gerealiseerd. Met een oppervlakte van slechts 55 vierkante meter gaat het huis overal een directe relatie aan met het omliggende natuurgebied. De slimme indeling zorgt voor een optimaal gebruik van de ruimte.

de woning is van binnenuit naar buiten ontworpen’

Het vakantiehuis is ontworpen voor een gezin van vier personen. Op de beschikbare 75 vierkante meter zijn een woonkamer, een woonkeuken, een patio, drie slaapkamers, een badkamer en twee toiletten ingepast. Daarbij hebben we de woning van binnenuit naar buiten ontworpen, zodat we het programma optimaal konden indelen.

De vier gebouwdelen verschillen in grootte en positionering van elkaar’

De vier gebouwdelen verschillen in grootte en positionering van elkaar. Zo is een bijzondere woning ontstaan die er van alle kanten anders uitziet. De minimalistische detaillering van de houten gevels versterkt deze sculpturale kwaliteiten. Door de grote ramen en schuifdeuren volledig te openen, ontstaat een sterke relatie tussen interieur en landschap.

Aan de binnenkant geven de afmetingen en plafondhoogtes van de verschillende volumes duidelijk de afzonderlijke gebieden en functies in het huis weer. Lange zichtlijnen zorgen voor een sterke visuele verbinding. Door grote schuifdeuren van de patio te openen zijn de volumes van de keuken en woonkamer zelfs fysiek verbonden. Op maat gemaakte meubels en inbouwkasten accentueren de grafische kwaliteit van het interieur. Er is gebruik gemaakt van eenvoudige materialen, zoals eikenhouten panelen en een doorlopende gepolijste betonnen vloer. De zwarte panelen verwijzen naar de ruwe grenen gevel, waardoor architectuur en interieur samenkomen.

  • Design i29 interior architects & Chris Collaris
  • Client Private
  • Floor area 75 m2
  • Completion January 2019
  • Location Vinkeveen, NL
  • Photography Ewout Huibers
  • Construction Hagoort Bouw & Simon Sintenie

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects