i29

Het verhaal van Hotel Casa in Amsterdam begint met vier studenten en een missie. Casa werd eind jaren ’50 opgericht met als doel de woningnood onder studenten op te lossen. Door de kamers seizoensgebonden beschikbaar te stellen aan hotelgasten, kan Casa tot op de dag van vandaag studenten voorzien van betaalbare huisvesting. Dit zorgt voor een unieke en inspirerende mix van gebruikers.

een unieke mix van gebruikers’

i29 heeft het nieuwe interieur ontwerp gemaakt voor alle 518 hotelkamers, in samenwerking met meubel label Lensvelt en textielontwerper Mae Engelgeer. Het concept was om een diversiteit aan kamers te realiseren waarbij alles draait om ‘thuiskomen’.

alles draait om thuiskomen’

Comfort en tactiliteit staan centraal door het gebruik van akoestiek bevorderende materialen zoals PET vilt en textiel. Iedere kamer is voorzien van een bureau met klassieke bureaulamp, een comfortabel bed met bergruimte, een flexibel hangend nachtkastje, een vensterbank met kussens, een pantry en een multifunctionele wand.

Casa is al 65 jaar een thuis voor zowel hotelgasten, studenten als locals; een uniek concept binnen de hotellerie met de slogan ‘Forever Young’. Dit heeft i29 vertaald naar een eigenzinnig kleurrijk en flexibel ontwerp waarbij kamers zowel als studentenkamer als hotelkamer kunnen fungeren. Het is mogelijk om de kamer eenvoudig te personaliseren zonder dat er additioneel meubilair nodig is. Bovendien is nadrukkelijk rekening gehouden met efficiënte house-keeping en degelijkheid.

In verschillende kleuren en kwaliteiten zijn er kamers van standaard tot premium. De grafische huisstijl van Casa, ontworpen door Lesley Moore, is subtiel herkenbaar in het lijnpatroon van het flexibel kast systeem van de houten wand. Maar ook prominent in de vorm van ‘wall-art’, welkomst flyer en informatieboekje.

Door de schaal van het project, was het mogelijk om speciaal voor Casa unieke producten te ontwikkelen die de Casa identiteit uitdrukken. De serie producten bestaat uit verlichting, meubels en textiel. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals de kledingkast en headboard van PET felt. Voor de vloerafwerkingen en gordijnen zijn speciale kleuren en patronen ontwikkeld.

  • Design i29
  • Client Private
  • Floor area 180 m2
  • Completion February 2021
  • Photography Ewout Huibers
  • Construction Dubbeldam Bouw
  • Interior builder Coen Vleugel

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects