i29

nieuwbouw gerechtsgebouw Almelo’

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft, in opdracht van de Raad voor de rechtspraak, de nieuwbouw van het gerechtsgebouw in Almelo gegund aan Dura Vermeer Bouw Hengelo met het ontwerp van Paul de Ruiter Architecten & i29 interieur architecten. Na een uitgebreide dialoogfase werd de inschrijving van het team als beste beoordeeld door de beoordelingscommissie.

een gezagwekkend, maar tegelijkertijd uitnodigend en functioneel gerechtsgebouw’

Het wordt een gezagwekkend, maar tegelijkertijd uitnodigend en functioneel gerechtsgebouw met de welbekende Twentse gastvrijheid. Het doel is om medewerkers van de rechtbank én al haar ketenpartners, zoals advocaten, pers en het Openbaar Ministerie op een prettige en veilige manier hun werk te kunnen laten doen.

In deze volwaardige nieuwe rechtbank komen ruim 180 werkplekken, met een aantal werkplekken voor het Openbaar Ministerie. Rond het houten atrium komen zes zalen die meervoudig te gebruiken zijn en zes kleinere zittingsruimtes. Twee van deze zalen zijn extra groot, om ook aparte publieke tribunes te kunnen inhuizen.

Het komende jaar wordt dit ontwerp verder ontwikkeld door het projectteam van Dura Vermeer Bouw Hengelo, onder andere Dura Vermeer Techniek, Paul de Ruiter Architects, i29, DWA, Lucassen Bouwconstructies, Draaijer, ALBA Concepts, Meelis en Partners. De nieuwe rechtbank opent naar verwachting begin 2028 zijn deuren.

  • Architect Paul de Ruiter architects
  • Interior architect i29
  • Client Rijksvastgoedbedrijf
  • Completion verwacht 2028
  • Location Almelo, Netherlands
  • Construction & development Dura Vermeer Hengelo
  • Renderings Vivid Vision

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects