i29

Vanuit de kern van het woonensemble wordt de bosrijke omgeving het bouwwerk binnen gebracht en andersom. Het begrip ‘groen tot aan de gevel’ wordt omgekeerd en opgerekt tot ‘groen vanuit de kern en voorbij de gevel’. Een volledige integratie in het ontwerp van landschap, architectuur en interieur. De ingrediënten voor een bijzonder gezonde en klimaatadaptieve woonomgeving die tot de verbeelding spreekt.

beperkte footprint en sculpturale opzet’

Het ensemble dat is gelegen op een hoek lokatie ten opzichte van de aangrenzende bebouwing, zal door de beperkte footprint en sculpturale opzet zowel in esthetisch als in pragmatisch opzicht een hele mooie aanvulling zijn op de omgeving. Door de symbiotische verhouding tussen landschapsontwerp en architectuur zijn we in staat om het maximale bouwvlak in te zetten voor bijzondere woningen met maximale omvang en comfort zonder dat de bouwmassa nadelige invloed heeft op de gewenste ‘groene footprint’.

in dialoog met het omliggende landschap’

Het cluster wordt gevormd door vijf ruime en specifiek ontworpen woningen met eigen karakteristieken. Er is verschil in oriëntatie, positionering, grootte, woon programma en organisatie. De verschillende groene woningen vormen samen een geheel maar zijn tegelijk uniek ten opzichte van elkaar. Samen vormen ze de basis voor een uitgesproken architectuur met een duidelijke vormentaal. Het ensemble gaat op verschillende manieren in dialoog met het omliggende landschap.

architectuur en natuur met elkaar verweven’

Door de sterke verweving van het landschapsontwerp tot in de kern van de wooncluster heeft het fysieke gebouw een ‘zachte footprint’ op zijn plek in de omgeving. Buiten is naadloos verbonden met binnen waardoor het groen een directe bijdrage levert aan het menselijk wooncomfort. De natuur staat in dialoog met de architectonische gebouwde structuur en wordt op deze manier zelfs onderdeel van het interieur van de woning. Zelden zijn architectuur en natuur zo sterk met elkaar verweven.

  • Design i29 architects
  • Client Private
  • Status Tender
  • Visuals i29 architects
  • Management Tender management by Buildung
  • Construction Hagoort Bouw

Please enter your email address to get access to the press area.

Press area

Related projects